У Луцьку продовжують перевіряти заклади громадського харчування та торгівлі на предмет дотримання карантинних вимог
Сьогодні, 18 листопада, робочі групи з моніторингу дотримання карантинних обмежень у «червоній» зоні відвідали ряд закладів громадського харчування. Зокрема, чи дотримуються обмежувальних протиепідемічних заходів, перевірили у ресторані-пекарні «Сулі Гулі» (пр.Волі), гастрогалереї «Корона Вітовта», барі «Майдан» та пивному клубі «Кораблик-Оболонь».
Як відзначили представники моніторингових груп, жодного факту відсутності «зеленого» COVID-сертифікату або негативного тестування на коронавірусну хворобу не зафіксовано.
Як зазначають власники закладів, вони зацікавлені у тому, аби їхня підприємницька діяльність не припинялася, а люди мали роботу. Відтак, працівники та відвідувачі перевірених закладів, а саме ресторану-пекарні «Сулі Гулі» (пр.Волі), гастрогалереї «Корона Вітовта», бару «Майдан» та пивного клубу «Кораблик-Оболонь» мали необхідні документи, які дозволяють їм перебувати у закладах громадського харчування у «червоній» зоні.
Також, як повідомив провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Луцького управління Головного управління Держпродспоживслужби в області Романи Писик, у зазначених закладах дотримуються й протиепідемічних вимог, визначених Постановами головного санітарного лікаря України. У цьому напрямку відзначили представники робочої групи № 2 ресторан-пекарню «Сулі Гулі», що на проспекті Волі. У закладі наявні не лише антисептичні засоби та дотримуються маскового режиму, а й щоденно ведуться журнали температурного скринінгу та дезінфекції поверхонь, розміщена уся необхідна інформація для відвідувачів щодо перебування під час карантину.
Слід зазначити, що окремі заклади громадського харчування із запровадженням «червоної» зони відповідну інформацію про умови їх роботи у період карантину розмістили на своїх сторінках у «Фейсбуці», як от бар «Майдан» та пивний клуб «Кораблик-Оболонь». Також там розміщена інформація про те, що усі працівники вакциновані.
Про те, що відвідати ресторан можна лише за наявності сертифікату про вакцинацію, довідки про одужання від COVID-19 або ж дійсного негативного ПЛР-тесту чи тесту на антиген, йдеться також і на сторінці гастрогалереї «Корона Вітовта».
Відтак, як свідчать результати перевірок, заклади громадського харчування міста Луцька готові до роботи у період карантину, зокрема, й на час запровадження «червоного» рівня епіднебезпеки.
Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації